Elke eerste zaterdag van de maand opent Hospicegroep De Lelie de deuren van het hospice aan de Leliesraat 36 in Winterswijk voor belangstellenden. Tussen 11.00 uur en 12.30 uur kan iedereen vrijblijvend binnenlopen.

Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen over de zorg die de vrijwilligers van de hospicegroep bieden aan mensen tijdens de laatste levensfase. Zowel in het hospice als bij mensen thuis (thuiswaken). Ook is er gelegenheid om het hospice te bezichtigen. Mocht er een gastenkamer leeg zijn, dan kan ook deze bekeken worden. Er zijn vrijwilligers aanwezig om informatie te verstrekken en een rondleiding verzorgen.

Hospice en thuiswaken

De meeste gasten ervaren het hospice als een warme omgeving. De zorg tijdens hun laatste levensfase is bij onze vrijwilligers in goede handen. Maar niet alleen in het hospice kunnen mensen rekenen op goede hulp. Ook in de thuissituatie kunnen vrijwilligers ingezet worden ter ondersteuning van de mantelzorgers. Zij waken veelal s nachts.

Kijkje achter de schermen

Voor velen van u wellicht bekend, maar voor vele anderen ook niet. Mocht u een beeld willen krijgen van wat een hospice is, of wat vrijwilligers in de thuissituatie kunnen betekenen, dan bent u welkom. Maar ook als u door het lezen van dit bericht geïnteresseerd ben geworden om vrijwilligerswerk te doen voor Hospicegroep de Lelie, bent u welkom.