1 oktober 2023 – Begin dit jaar hebben wij particulieren en bedrijven met de actie ‘Laat de zon schijnen voor Hospicegroep De Lelie’ opgeroepen om ons te helpen met het verduurzamen van het hospice. Deze actie heeft een geweldig resultaat opgeleverd van ruim € 60.000!

De aanleiding voor de actie was de explosief gestegen energielasten. Leo Scharenborg, bestuurslid fondsenwerving vertelt: “In 2021 en 2022 zijn de energiekosten van het hospice gestegen met € 10.000 per jaar. Om de begroting sluitend te houden en te voorkomen dat de eigen bijdrage voor de gasten om hoog moet, hebben we daarom een zonnepanelenactie opgezet.”

Energielasten al gedaald
Met de opbrengsten van de actie heeft de hospicegroep afgelopen voorjaar 104 zonnepanelen laten plaatsen op het dak van het hospice. Daarnaast wordt binnenkort een lucht warmtepomp geplaatst en wordt een aantal verbeteringen doorgevoerd in de energieregeling. “We plukken nu al de vruchten van deze actie. De opgewekte energie van de zonnepanelen is dermate gunstig geweest dat we in de eerste 3 maanden al ruim € 3.200 minder energielasten hadden dan vorig jaar in dezelfde periode. Met de nieuwe lucht warmtepomp verwachten we de kosten van gas voor de verwarming aanzienlijk te verlagen”, aldus Scharenborg.

Dank aan sponsoren
Het hele bedrag van de actie wordt besteed om de energielasten structureel naar beneden te brengen en dat is fijn voor de hospicegroep en haar gasten. Hospicegroep De Lelie is de bedrijven, de families van gasten en particulieren enorm erkentelijk voor hun bijdragen en danken hen hiervoor hartelijk. Deze giften kan de hospicegroep een waardevolle voorziening voor de regio in stand houden.

Met dank aan:
Rabobank coöperatiefonds
Obelink Vrijetijdsmarkt BV
GUV
KBO Aalten
Alfa Accountants Foundation
Ottevanger Milling Engineers BV
Inteqnion BV
Vincentiusvereniging Groenlo
Ducona Holland BV
Hoftijzer Verhuur en Aannemingsbedrijf
Wire Weaving
Gilde Gidsen
Winterwarm BV
Pentair
Parochiële Caritas Instelling Paulus-Ludger
Perebolte elektrotechniek BV
‘t Joosthuis